Taidekasvatus


Kanneltalo tarjoaa monipuolista taidekasvatusohjelmistoa eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Kanneltalon taidekasvatusohjelmasta. Perheille, lapsille ja nuorille on lisäksi tarjolla erilaisia vapaa-ajan kursseja, tapahtumia ja esityksiä.


Kanneltalon kouluille suunnatusta ohjelmasta tiedotamme suoraan kulttuurikoordinaattoreille (alakoulut) ja kulttuuriyhteysopettajille (yläkoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset). Alueen päiväkoteihin pidämme yhteyttä sähköpostitse. Jos päiväkotiisi tai kouluusi ei tule meiltä viestejä, ilmoitathan meille yhteystietosi. Ilmoittautuminen tilaisuuksiin aukeaa aina lukukauden alussa. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


Taidekasvatuksesta ja koulukontakteista vastaa kulttuurituottaja Liisa Paatsalo, liisa.paatsalo@hel.fi, p. 040 7522290


Toiveet sisältöjen suhteen ja yhteistyöehdotukset ovat tervetulleita!​​​​​​​Päiväkodeille​​​​​​​

Skidikinot ovat puolen tunnin mittaisia lyhytelokuvahetkiä yli 3-vuotiaille ja niiden tarkoitus on tutustuttaa lapset elokuvien katsomiseen elokuvateatterissa. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta.

​​​​​​​Aamupäiväesitykset ja työpajat päiväkodeille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


5x2-taidekurssit ovat kymmenen tunnin mittaisia kursseja, joissa opetusta annetaan viiden viikon jaksoissa, kaksi tuntia kerrallaan. 5x2-opetus on laadukasta taideopetusta, jossa oppilas pääsee syventymään yhteen taideaineeseen ammattilaisen taideopettajan johdolla, ammattimaisin välinein. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta. ​​​​


Alakoulukino-elokuvasarjat rakentuvat laadukkaista elokuvista ja lyhytelokuvista. Useimpiin Alakoulukinoihin liittyy elokuvan käsittelyn tueksi laadittu oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!

Aamupäiväesitykset ja työpajat alakouluille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


Kulttuurikurssit ovat 10-15 tunnin mittaisia teemallisia kokonaisuuksia, joissa taiteen ja kulttuurin kautta tarkastellaan laajasti maailman ja elämän ilmiöitä. Oppilaille tarjotaan kulttuurielämyksiä aidoissa ympäristöissä ja kulttuurin ammattilaisten ohjauksessa. Kurssit voidaan suunnitella koulukohtaisesti esimerkiksi tukemaan ilmiö-jakson teemaa. 

Päiväesitykset ja työpajat ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia! Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!Vapaa-ajan toiminta

Perheille Kanneltalo tarjoaa tapahtumia ja toimintaa! Tarkemmat tiedot löydät Kanneltalon tapahtumakalenterista! Myös Facebook-sivuilla kerrotaan talon toiminnasta, avaa Kulttuuri Helsinki (Kanneltalo).


VALOVOIMAA – ei ihan pimeetä! 

ke-to 14.-15.10. klo 16.30-19.30 

Operaatio Pulssin kurssi 12–18-vuotiaille 

Syysloman maksuttomassa valopajassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan Sitratorille teoksen, joka paljastetaan lokakuun lopussa.  

Vuoden pimeintä aikaa valaisevan teoksen materiaaleina voi olla mikä tahansa valoa tuottava tai heijastava lähde - vain luovuus on rajana! Materiaalit saat työpajasta. Myös äänielementtien yhdistäminen teokseen on mahdollista. Suunnittelua ja toteutusta ohjaa valosuunnittelija Sofia Palillo. 

Operaatio Pulssin toimintojen ilmoittautuminen alkaa ke 19.8. www.harrastushaku.fi 

Yhteistyössä Kanneltalo, Operaatio Pulssi ja Kannelmäen nuorisotalo 


Taideneuvolat

MAKSUTTOMAT TAIDENEUVOLAT KANNELTALON GALLERIASSA 

Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Neuvola antaa ideoita myös taiteen kohtaamiseen kotona arjen keskellä. Taideneuvolan opetukseen voi osallistua silloin kun se itselle sopii, kaikilla kerroilla tai vain joillain. 

Taideneuvola on Annantalolla kehitetty ja vuodesta 2010 asti toiminut lapsiperheiden taidekasvatuskonsepti. Kohderyhmänä ovat lapsi ja aikuinen yhdessä. Lapsen ikäsuositus on 3–5-vuotta. Työskentelykieli on suomi. 

Myös perheen pienemmät lapset, vauvat ja taaperot, voivat olla mukana kokemassa taideneuvolan tunnelmaa. Toiminta on maksutonta. Opettajina toimivat Annantalon taidekasvattajat. 

Ilmoittautumiset: liisa.paatsalo@hel.fi


tiistai 7.9. klo 10-11.30

Paratiisilintuja 

Kanneltalon galleriaan on rakennettu Paratiisimaailma! Teemme näyttelyn innoittamina ihmeellisiä paratiisilintuja. Miltä mahtavat näyttää sateenkaariluri, harlekiinipeippo tai hyasinttiara? Sipaistaan poskia ihanilla sulilla ja kuunnellaan myös outoja lintujen ääniä.  

Opettajana Anne Rossi-Horto 

  

tiistai 28.9. klo 10-11.30 

Tanssiviitan heilahdus 

Nyt tanssitaan! Etsimme reittiä tanssin lumoukseen tekemällä omat tanssiviitat. Tanssiviitta voi olla myös monikäyttöinen roolileikeissä; siitä voi tulla hame, päähine tai jotain ihan muuta. Ehkä pääsemme pyörähtelemään viittojen kanssa myös gallerian lattialla! 

Opettajana Anne Rossi-Horto 

  

tiistai 9.11. klo 10-11.30 

Naamaleikkejä 

Tutkimme Kanneltalon galleriassa olevaa Muistan sinua rakkaudella -näyttelyä. Etsimme eritysesti kasvoja kuvista. Työpajassa piirrämme kasvoja ja ilmeitä ja teemme myös naamatauluveistokset sekatekniikalla ottaen vaikutteita näyttelyn hahmoista. 

Opettajana Anne Rossi-Horto 


tiistai 23.11. klo 10-11.30 

Rasiallinen rakkautta 

Minä tykkään nyt! on toiminallinen, tunteista kertova näyttely. Mietimme yhdessä mistä kaikesta me tykkäämme tosi kovin ja mitä rakastamme. Entä voisiko ne asiat tallettaa kuvina tai hahmoina itse muokattuun rasiaan? Näin syntyy ihana rakkausboxi, jonka kannen alla säilyvät suojassa lämpimät ajatuksemme. 

Opettajana Anne Rossi-Horto 


Lasten lauantait sekä muut Kanneltalon lapsille, nuorille ja perheille suunnatut tapahtumat tarjoavat ohjelmaa koko perheelle.


Kanneltalon ohjelmistossa on lisäksi runsaasti edullisia, laadukkaita ja eri ikäryhmille sopivia esityksiä; tervetuloa katsomaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Poimi ohjelmasta mieluisimmat!


operaatio pulssi

Oletko 12-18-vuotias, Malminkartanossa, Kannelmäessä tai Haagassa asuva nuori? Operaatio Pulssi! on sinua varten. Pääset kokeilemaan erilaisia harrastuksia. LUE LISÄÄ http://lansipulssi.munstadi.fi/