Taidekasvatus


Kanneltalo tarjoaa monipuolista taidekasvatusohjelmistoa eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Kanneltalon taidekasvatusohjelmasta. Perheille, lapsille ja nuorille on lisäksi tarjolla erilaisia vapaa-ajan kursseja, tapahtumia ja esityksiä.


Kanneltalon kouluille suunnatusta ohjelmasta tiedotamme suoraan kulttuurikoordinaattoreille (alakoulut) ja kulttuuriyhteysopettajille (yläkoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset). Alueen päiväkoteihin pidämme yhteyttä sähköpostitse. Jos päiväkotiisi tai kouluusi ei tule meiltä viestejä, ilmoitathan meille yhteystietosi. Ilmoittautuminen tilaisuuksiin aukeaa aina lukukauden alussa. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


Taidekasvatuksesta ja koulukontakteista vastaa kulttuurituottaja Liisa Paatsalo, liisa.paatsalo@hel.fi, p. 040 7522290


Toiveet sisältöjen suhteen ja yhteistyöehdotukset ovat tervetulleita!


Syksyn ja talven kurssit


Teatterikerho  

ke 26.8.- 9.12. (ei opetusta syyslomaviikolla 14.10.) 

klo 15-16.15 (8–10-vuotiaat) 

klo 16.30-18 (11–12-vuotiaat) 

Kannelmäen nuorisotalo, maksuton 

Ryhmässä tutustutaan teatterin tekemiseen, harjoitellaan itseilmaisua ja kehitetään improvisaatiotaitoja. Kauden päätteeksi ryhmä valmistaa pienen esityksen. Opettajana Mari Kahri.  

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: liisa.paatsalo@hel.fi Päiväkodeille​​​​​​​

Skidikinot ovat puolen tunnin mittaisia lyhytelokuvahetkiä yli 3-vuotiaille ja niiden tarkoitus on tutustuttaa lapset elokuvien katsomiseen elokuvateatterissa. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta.

​​​​​​​Aamupäiväesitykset ja työpajat päiväkodeille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


5x2-taidekurssit ovat kymmenen tunnin mittaisia kursseja, joissa opetusta annetaan viiden viikon jaksoissa, kaksi tuntia kerrallaan. 5x2-opetus on laadukasta taideopetusta, jossa oppilas pääsee syventymään yhteen taideaineeseen ammattilaisen taideopettajan johdolla, ammattimaisin välinein. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta. ​​​​


Alakoulukino-elokuvasarjat rakentuvat laadukkaista elokuvista ja lyhytelokuvista. Useimpiin Alakoulukinoihin liittyy elokuvan käsittelyn tueksi laadittu oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!

Aamupäiväesitykset ja työpajat alakouluille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


Kulttuurikurssit ovat 10-15 tunnin mittaisia teemallisia kokonaisuuksia, joissa taiteen ja kulttuurin kautta tarkastellaan laajasti maailman ja elämän ilmiöitä. Oppilaille tarjotaan kulttuurielämyksiä aidoissa ympäristöissä ja kulttuurin ammattilaisten ohjauksessa. Kurssit voidaan suunnitella koulukohtaisesti esimerkiksi tukemaan ilmiö-jakson teemaa. 

Päiväesitykset ja työpajat ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia! Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!Vapaa-ajan toiminta

Perheille Kanneltalo tarjoaa tapahtumia ja toimintaa! Tarkemmat tiedot löydät Kanneltalon tapahtumakalenterista! Myös Facebook-sivuilla kerrotaan talon toiminnasta, avaa Kulttuuri Helsinki (Kanneltalo).​​​​​​​


KUVATAIDESEIKKAILUT


Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun järjestämällä Kuvataideseikkailulla lapset piirtävät, maalaavat ja muovailevat savea yhdessä aikuisen kanssa.

Ikäsuositus: 3–6-vuotiaille lapsille aikuisen kanssa. 

Syksyn kurssi järjestetään to 22.10–12.11.2020 klo 10–13 Kannelmäen nuorisotalolla (Klaneettitie 5, Kanneltalon katutaso). Sisään pääset soittamalla ovikelloa.

Kurssi on maksuton. Voit osallistua yhdelle tai useammalle kurssikerralle. Kurssille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ryhmään mahtuu max 8 hlöä.

Opettaja Liisa Ikävalko. Tiedustelut  p. 045 12435 (Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu)


Tämän syksyn aiheena on vesi. 

22.10. Muovailemme villejä mereneläviä savesta.

29.10. Merirosvolaiva joutuu yllättäin myrskyn keskelle (hiilipiirustus).

5.11. Syyssateet ropisevat metsässä. Maalataan hehkuvia syksyn värejä guasseilla.

12.11. Sammakkolammen elämää (rakentelutehtävä muovailuvahasta ja erilaisista kierrätysmateriaaleista).


Lasten lauantait sekä muut Kanneltalon lapsille, nuorille ja perheille suunnatut tapahtumat tarjoavat ohjelmaa koko perheelle.


ke 14.10. Muumi-sanataidetyöpaja ja lukuesitys 

Muumitarinoista inspiroitunut lukuesitys ja sanataidetyöpaja koko perheelle!  
 
Klo 9.30 Lukuesitys + sanataidetyöpaja 
Klo 10.40 Lukuesitys + sanataidetyöpaja 
Klo 11.50 Lukuesitys + sanataidetyöpaja 
 
Kanneltalon galleria, Klaneettitie 5. Vapaa pääsy. 

Ennakkoilmoittautuminen 5.10. mennessä: henni.eronen@hel.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä montako lasta ja aikuista osallistuu, sekä lasten iät. 
 
Esitys: 
 
Hyppää Muumilaaksoon ja kelluvan teatterin lavalle! Näyttelijä Mirjami Heikkinen vie koko perheen seikkailemaan Tove Janssonin Vaarallinen juhannus -tarinan maailmaan. Lukutuokio soveltuu eri-ikäisille lapsille viidestä vuodesta ylöspäin.  
 
Mirjami Heikkinen on helsinkiläinen näyttelijä, ääninäyttelijä ja teatteriopettaja. Hänen ääntään voi kuulla lukuisissa animaatiosarjoissa, muun muassa Ryhmä Haun Rikuna ja Avattaren Katarana.  
 
Sanataidetyöpaja: 
 
Tervetuloa muumitarinoiden inspiroimaan koko perheen sanataidetyöpajaan! Tule mukaan satuilemaan omia tarinoitasi jutellen, kirjoittaen ja piirtäen koko perheen kesken. Osallistujilta ei vaadita ennakkotietämystä sanataiteesta, eikä pienimpien tarvitse osata itse vielä kirjoittaa.  
 
Työpajan ohjaa Jenni Hurmerinta, helsinkiläinen sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, kustannustoimittaja ja vapaa kirjoittaja (www.sanattu.fi). 
 
Sisältoä on kehittynyt Midsummer Madness ry, jolla on tavoitteena luoda kulttuurivaihtoa ja yhteisöllisyyttä muumimaisin voimin. 


Kanneltalon ohjelmistossa on lisäksi runsaasti edullisia, laadukkaita ja eri ikäryhmille sopivia esityksiä; tervetuloa katsomaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Poimi ohjelmasta mieluisimmat!

operaatio pulssi

Oletko 12-18-vuotias, Malminkartanossa, Kannelmäessä tai Haagassa asuva nuori? Operaatio Pulssi! on sinua varten. Pääset kokeilemaan erilaisia harrastuksia. LUE LISÄÄ http://lansipulssi.munstadi.fi/