Taidekasvatus


Kanneltalo tarjoaa monipuolista taidekasvatusohjelmistoa eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Kanneltalon taidekasvatusohjelmasta. Perheille, lapsille ja nuorille on lisäksi tarjolla erilaisia vapaa-ajan kursseja, tapahtumia ja esityksiä.


Kanneltalon kouluille suunnatusta ohjelmasta tiedotamme suoraan kulttuurikoordinaattoreille (alakoulut) ja kulttuuriyhteysopettajille (yläkoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset). Alueen päiväkoteihin pidämme yhteyttä sähköpostitse. Jos päiväkotiisi tai kouluusi ei tule meiltä viestejä, ilmoitathan meille yhteystietosi. Ilmoittautuminen tilaisuuksiin aukeaa aina lukukauden alussa. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


Taidekasvatuksesta ja koulukontakteista vastaa kulttuurituottaja Liisa Paatsalo, liisa.paatsalo@hel.fi, p. 040 7522290


Toiveet sisältöjen suhteen ja yhteistyöehdotukset ovat tervetulleita!Kesän 2020 lasten taideleirit

Kanneltalon maksuttomat lasten taideleirit toteutetaan yhteistyössä Helsingin Taitelijaseuran kanssa. Leireille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta kuvataiteesta.

Osallistuminen edellyttää sitoutumista työskentelyyn koko leirin ajan. Kursseilla huomioidaan poikkeustilanteeseen liittyvät turvallisuussuositukset. Omat eväät mukaan. Ilmoittautumiset ja tiedustelut liisa.paatsalo@hel.fi

Kanneltalo, Klaneettitie 5


Luonnosta taidetta: maan värit, muodot ja liikkeet

LEIRI 1 (7-10-vuotiaat)

ma-pe 3.-7.8. klo 10-14

Minkä värinen on ympäristömme ja miltä se näyttää kuvana ja muotona, tunteena ja liikkeenä? Valmistamme mm. luonnonvärimusteita ja -maaleja, sidomme muistikirjan ja teemme luomusiveltimiä, sekä pienet maataideteokset ja luontoaiheisen tanssin. Jokainen päivä alkaa pienellä rentoutushetkellä luonnossa tai sisällä, ilmojen mukaan. Kurssilla maalataan ja piirretään kolmena päivänä kuvataiteilija Satu Kalliokuusen ohjauksessa ja liike- ja tanssiosuudesta vastaa kahtena päivänä tanssija-koreografi Jenni Koistinen.

Leiri on täynnä.


LEIRI 2 (7-10-vuotiaat)

ma-ke 10.-12.8. klo 10-14

Minkä värinen on ympäristömme ja miltä se näyttää kuvana ja muotona ja tunteena ja liikkeenä? Valmistamme mm. luonnonvärimusteita ja -maaleja, sekä sidomme muistikirjan. Jokainen päivä alkaa pienellä rentoutushetkellä luonnossa tai sisällä ilmojen mukaan. Kurssilla maalataan ja piirretään kahtena päivänä kuvataiteilija Satu Kalliokuusen ohjauksessa ja liike- ja tanssiosuudesta vastaa yhtenä päivänä tanssija-koreografi Jenni Koistinen.


Leiri on täynnä.


Syksyn ja talven kurssit


Teatterikerho  

ke 26.8.- 9.12. (ei opetusta syyslomaviikolla 14.10.) 

klo 15-16.15 (8–10-vuotiaat) 

Kannelmäen nuorisotalo, maksuton 

Ryhmässä tutustutaan teatterin tekemiseen, harjoitellaan itseilmaisua ja kehitetään improvisaatiotaitoja. Kauden päätteeksi ryhmä valmistaa pienen esityksen. Opettajana Mari Kahri.  

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: liisa.paatsalo@hel.fi 

Teatterikerho 

ke 26.8.- 9.12. (ei opetusta syyslomaviikolla 14.10.) 

klo 16.30-18 (11–12-vuotiaat) 

Kannelmäen nuorisotalo

Ryhmässä tutustutaan teatterin tekemiseen, harjoitellaan itseilmaisua ja kehitetään improvisaatiotaitoja. Kauden päätteeksi ryhmä valmistaa pienen esityksen.Opettajana Mari Kahri.  

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: liisa.paatsalo@hel.fi 


Päiväkodeille​​​​​​​

Skidikinot ovat puolen tunnin mittaisia lyhytelokuvahetkiä yli 3-vuotiaille ja niiden tarkoitus on tutustuttaa lapset elokuvien katsomiseen elokuvateatterissa. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta.

​​​​​​​Aamupäiväesitykset ja työpajat päiväkodeille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


5x2-taidekurssit ovat kymmenen tunnin mittaisia kursseja, joissa opetusta annetaan viiden viikon jaksoissa, kaksi tuntia kerrallaan. 5x2-opetus on laadukasta taideopetusta, jossa oppilas pääsee syventymään yhteen taideaineeseen ammattilaisen taideopettajan johdolla, ammattimaisin välinein. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta. ​​​​5x2-kurssit on peruttu keväältä 2020. 


Alakoulukino-elokuvasarjat rakentuvat laadukkaista elokuvista ja lyhytelokuvista. Useimpiin Alakoulukinoihin liittyy elokuvan käsittelyn tueksi laadittu oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!

Aamupäiväesitykset ja työpajat alakouluille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!

Esimerkiksi 1.-2.-luokkalaisille on kevätkaudella 2020 Lintu nimeltä Agata. Avaa linkki alla.


Kulttuurikurssit ovat 10-15 tunnin mittaisia teemallisia kokonaisuuksia, joissa taiteen ja kulttuurin kautta tarkastellaan laajasti maailman ja elämän ilmiöitä. Oppilaille tarjotaan kulttuurielämyksiä aidoissa ympäristöissä ja kulttuurin ammattilaisten ohjauksessa. Kurssit voidaan suunnitella koulukohtaisesti esimerkiksi tukemaan ilmiö-jakson teemaa. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta. Kevään 2020 kulttuurikurssi on peruutettu. 

Päiväesitykset ja työpajat ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia! Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!Vapaa-ajan toiminta

Perheille Kanneltalo tarjoaa tapahtumia ja toimintaa! Tarkemmat tiedot löydät Kanneltalon tapahtumakalenterista! Myös Facebook-sivuilla kerrotaan talon toiminnasta, avaa Kulttuuri Helsinki (Kanneltalo).​​​​​​​


KUVATAIDESEIKKAILUT
Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun järjestämällä Kuvataideseikkailulla lapset piirtävät, maalaavat ja muovailevat savea yhdessä aikuisen kanssa.

Ikäsuositus: 3–6-vuotiaille lapsille aikuinen mukanaan


Lasten lauantait sekä muut Kanneltalon lapsille, nuorille ja perheille suunnatut tapahtumat tarjoavat ohjelmaa koko perheelle.


Kanneltalon ohjelmistossa on lisäksi runsaasti edullisia, laadukkaita ja eri ikäryhmille sopivia esityksiä; tervetuloa katsomaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Poimi ohjelmasta mieluisimmat!

operaatio pulssi

Oletko 12-18-vuotias, Malminkartanossa, Kannelmäessä tai Haagassa asuva nuori? Operaatio Pulssi! on sinua varten. Pääset kokeilemaan erilaisia harrastuksia. LUE LISÄÄ http://lansipulssi.munstadi.fi/