19.08.2020 15.22

Turvallisesti kulttuurikeskusten tilaisuuksissaKulttuurikeskusten syyskausi on käynnistynyt, lämpimästi tervetuloa!

Jotta voit osallistua tilaisuuksiimme ilman turhaa huolta, olemme:
- rajoittaneet salitapahtumiin osallistuvan yleisön ja myytävien lippujen määrää
- keskittäneet lippujen myynnin verkkoon www.lippu.fi
- lisänneet tiloissamme turvalliseen käyttäytymiseen ohjaavaa opastusta ja ohjeistusta
- laittaneet käsidesiä helposti saataville
- huolehtineet tilojen siivouksesta ja erilaisten pintojen puhdistuksesta

Noudatamme hallituksen ja viranomaisten määräyksiä kasvomaskien käytöstä. THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi.
Kulttuurikeskusten tiloissa ja saleissa huolehditaan turvaväleistä ja henkilökunta opastaa toimimaan tiloissa oikein. Kulttuurikeskusten tapahtumissa voi käyttää maskia (kertakäyttöinen tai kankainen) ja/tai suojakäsineitä. Asiakas on kuitenkin itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Tutustuthan näihin turvaohjeisiin jo ennen kuin osallistut kulttuurikeskusten tapahtumiin:

Ethän tule tapahtumiin sairaana
Jos sinulla on mitä tahansa flunssan oireita eli nuhaa, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai kuumetta, jääthän kotiin.

Pese kädet
Koronavirustartunta vältetään parhaiten huolehtimalla käsihygieniasta, joten pidäthän hyvää huolta käsien puhtaudesta. Tiloissamme on tarjolla käsidesiä ja paikka käsienpesulle.

Muista turvaväli
Virus tarttuu herkästi lähikontaktissa. Jos infopisteellämme tai muissa tiloissamme on jonoa, odotathan hetken ja huomioit riittävän etäisyyden muihin asiakkaisiin. Istuthan salissa riittävän etäisyyden päässä muista.

Yski ja aivasta oikein
Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla yskiessäsi tai aivastaessasi. Heitä käytetty nenäliina saman tien roskiin. Mikäli sinulla ei ole nenäliinaa, käytä hihasi yläosaa.

Seuraamme jatkuvasti koronavirusepidemiaan liittyvää viranomaistiedotusta ja informoimme asiakkaitamme mahdollisista korona-ohjeistuksiin tulleista muutoksista mahdollisimman pian.

Kiitos huomaavaisuudestasi! Kulttuurikeskuksissa nähdään!

Kaupungin kulttuurikeskuksissa, liikuntapaikoilla, kirjastoissa, museoissa, taidemuseo  HAMissa, nuorisotaloissa ja kaupunginorkesterin konserteissa huolehditaan asiakasturvallisuudesta monin toimin:

Turvallisuusnäkökohdat huomioitu kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluissa

Toimi näin, kun osallistut Kanneltalon tapahtumiin


Yleistä
Rajaamme Kanneltalon esitysten katsojamäärää turvavälien mahdollistamiseksi. Otamme saliin yleisöä enintään puolet salin paikkamäärästä. Tällöin katsomossa voi olla maksimissaan 115 katsojaa. Kahvilan stagen vapaapääsyisiin tapahtumiin vastaanotamme ainoastaan 60 katsojaa. Katsojat pyritään sijoittamaan katsomoihin turvavälein. Aulatyöntekijämme käyttävät kasvomaskia ennen esityksen alkua ja sen päätyttyä yleisön poistumiseen saakka.

Liput
Voit ostaa lippusi lippu.fi-verkkokaupasta kontaktittomasti. Kun varaat ja ostat esitykseemme lipun, tarkistathan, että asiakastietosi ovat oikein. Haluamme, että voimme tavoittaa sinut korona-ajan ohjeidemme päivittyessä. Lisäksi meidän on hyvä tietää, keitä esityksessämme on, mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi. Mikäli haluat ostaa lippusi Kanneltalosta, voit asioida Kannelmäen kirjastossa, joka sijaitsee aulassamme. Kirjaston asiakaspalvelupiste myy lippuja Kanneltalon esityksiin ma–to 10–20, pe 10–18 ja la 10–16. Maksuvälineenä käyvät pankki- ja luottokortit sekä kulttuuri- ja liikuntasetelit. Kirjaston asiakaspalvelupiste ei vastaanota käteistä. Kirjaston ollessa suljettuna esityksen ovilipunmyynti palvelee Kanneltalon lipunmyyntipisteessä aulassa. Tällöin ovilipunmyynti aukeaa tuntia ennen esitystä. Lippu.fi verkkokaupan ja Kannelmäen kirjaston lisäksi voit ostaa lippuja Kanneltalon esityksiin Lippupisteen myyntipisteistä kuten R-kioskeista. Huomioithan turvavälit myös ostaessa lippuja Kanneltalosta. Kanneltalon aulassa on ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Esitykseen saapuminen ja poistuminen
Saavuthan paikalle ajoissa. Avaamme salin ovet 20 minuuttia ennen esityksen alkua, jotta aulaan ja saliin ei synny ruuhkia. Huomiothan ajankäytössäsi, että esitykseen saapuminen ja poistuminen vievät normaalia enemmän aikaa. Vahtimestarimme ovat sinua vastassa aulassa ja voit kysyä heiltä neuvoa tarvittaessa. Kanneltalon naulakko ei ole käytössä ruuhkautumisen estämiseksi. Vältäthän ylimääräisten kantamusten tuomista mukanasi. Poikkeuksellisesti voit ottaa kantamuksesi ja päällysvaatteesi saliin. Pääsylippusi tarkistetaan salin ovella ja sinut ohjataan porrastetusti sisään jonojen minimoiseksi. Siirrythän saliin turvavälit huomioiden. Ennakkoon ostetut paikkaliput eivät ole voimassa. Sinut ohjataan saliin istuinpaikalle, jossa turvavälin säilyttäminen muuhun yleisöön on mahdollista. Varaathan aikaa liikkumiseen, saliin siirtymiseen ja paikan löytämiseen. Mikäli saavut yhdessä seurueen tai lasten kanssa, teidät ohjataan mahdollisuuksien mukaan vierekkäisille paikoille. Mikäli tulet esitykseen yksin, molemmille puolillesi jätetään vähintään yksi tyhjä paikka. Poikkeuksellisesti istuinkorokkeet eivät ole lasten esityksissä käytössä. Esityksen päätyttyä odotathan omalla paikallasi, kunnes poistuminen turvavälein on mahdollista.

Tarjoilut ja väliaika Kanneltalon kahvila palvelee asiakkaitamme ennen esityksen alkua Kanneltalon aulassa. Lisäksi aulasta löytyvät vesipisteet ovat kävijöidemme vapaassa käytössä. Poikkeuksellisesti pyrimme järjestämään kaikki esityksemme väliajattomina välttyäksemme turhalta liikehdinnältä tiloissamme.

Seuraamme koronavirusepidemiaan liittyvää viranomaistiedotusta ja päivitämme tätä ohjetta tarvittaessa.

Toivomme sinulle antoisaa elämystä Kanneltalossa! Tervetuloa.

Lisätietoa yleisöturvallisuudesta löydät Suomen Teatterit ry:n sivuilta: COVID-19 Yleisöturvallisuus