09.05.2017 17.06

Tuntematon Kantsu tekee näkymättömän näkyväksi

Tuntematon Kantsu on kesän 2017 taidetapahtuma, joka tuo Kannelmäen asukkaat yhteen toteuttamaan alueelle taidetekoja. Kesäkuun alussa alkavissa Tuntematon Kantsu -työpajoissa ryhdytään Maj-Britt ”Maikku” Huovilan ja Erkki Soinisen johdolla tekemään näkyväksi Kannelmäen monia tarinoita ja merkityksellisiä paikkoja. Työpajoissa valmistetaan kahdenlaisia taideteoksia: toisaalta tarinoita, ja mahdollisesti niihin pohjautuvia esityksiä sekä toisaalta raidoitettuja maalattuja pintoja, raita-tägejä, jotka jäävät pysyvämmin kaupunkikuvaan.

Kesän aikana työpajoissa syntyy kannelmäkeläisten muistojen, tunteiden ja tarinoiden kartta ja myös konkreettinen, merkityksellisten paikkojen, reitti. Reitillä järjestetään yleisölle avoimia kävelykierroksia elo-syyskuun vaihteessa.

Maj-Britt Huovilalla on vuosien kokemus yhteisötaiteesta ja hänen viimeisimpiä projekteja ovat paikallisen yhteisön kanssa tehty maalaussarja Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle sekä vuosina 2012-2016 Nikkilän mikrohistoriaa avaava yhteisötaideprojekti. Valtionpalkitulla Erkki Soinisella on puolestaan vahva kokemus paikkasidonnaisesta kaupunkitaiteesta ja erilaisten yhteisöjen kanssa työskentelystä. Soininen on ollut toteuttamassa Bloomsday kaupunkitaidevaellusta (2014), Tuntematon kaupunki -projektia (2004-2009) ja oli luomassa aikoinaan Antifestivaalin (2002-2006).

Voit seurata projektia instagramissa tunnisteella #tuntematonkantsu

Tuntematon Kantsu – kesän 2017 työpajat
kesäkuussa 5.–21.6.
elokuussa 31.7.– 25.8
ma–pe klo 12–18

Työpajojen ohjaajina toimivat kuvataiteilijat Maj-Britt ”Maikku” Huovila ja Erkki Soininen. Työpajat aloitetaan päivittäin kokoontumisella Sitratorilla Kanneltalon edessä. Pajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tule toteuttamaan taidetekoja yhdessä muiden kannelmäkeläisten kanssa!

Opastetut kävelykierrokset Tuntematon Kantsu -reitillä syksyllä 2017
ti 29.8. klo 18
ke 30.8. klo 18
la 2.9. klo 11 ja 15

Oppaina Maj-Britt Huovila ja Erkki Soininen. Lähtö Sitratorilta Kanneltalon edustalta. Vapaa pääsy.

Yhteistyössä työryhmä, Teknos, Kanneltalo ja Taidekehä