23.01.2020 15.25

Kanneltalon korkeatasoinen kevätohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin

Wusheng Company - Trog | Kuvaaja Teemu Ullgrén

Kannelmäen juna-aseman kupeessa sijaitsevan teatteri- ja konserttitalon kevätohjelma on korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistujiaan aktivoiva. Kanneltalon keväässä nautitaan tuoreista teatteriesityksistä, elokuvista, konserteista, näyttelyistä ja lastentapahtumista.

Asiakkaiden toiveesta Kanneltalon laadukkaasta teatteritaiteesta pääsee tänä keväänä nauttimaan entistä aikaisemmin, sillä iltaesitykset aloitetaan jo klo 18. Wusheng Companyn Trog-esitys on taistelulajien ytimeen sukeltavaa suomalaista peking-oopperaa ja ensimmäinen näyttämösovitus englantilaiskirjailija John Evansin tekstistä. Suomalais-venäläisenä yhteistyönä valmistunut Dostojevskin klassikkonäytelmä Pelurit kertoo uhkapelaaja Aleksei Ivanovitsista, joka käy kauppaa paitsi rahalla myös rakkaudella, elämällä ja kuolemalla. Stella Polaris: Kannelmäki Noir on improvisoitu rikosnäytelmä, jonka murhaavan jännittävät ja mustan huumorin sävyttämät tapahtumat sijoittuvat Kannelmäkeen.

Maailmalla Rakkauskirjeitä-näytelmän rooleissa ovat eri aikoina loistaneet niin Elizabeth Taylor kuin Tom Hanks ja Mel Gibson. Suomalaisen teatteritaivaan kiintotähdet Seela Sella ja Esko Roine tuovat lapsuudenystävysten kirjeenvaihtoon elävän elämän makua ja syvää tunnetta. Armoitettu komedienne Ulla Tapaninen tykittää six pack -komiikkaansa Lava-ammuntaa VI -esityksessä, joka sai ensi-iltansa Ryhmäteatterissa viime syksynä. Lapsille suunnattu Lintu nimeltä Agata on nykytanssia ja barokkimusiikkia yhdistävä tarina linnusta sekä anarkistinen teos, joka on kaikkien epätäydellisten puolella. Kanneltalon keväässä perheen pienimpiä ilahduttaa myös hurmaava kaksikko Viiru ja Pesonen.

Zambezi kertoo suomalaisen pakolaisperheen tarinan. Eurooppa on kaaoksessa. Suomalaisperhe Helsingin Katajanokalta saapuu pakolaisina Zambeziin, Afrikkaan. Miten he pärjäävät? Tarinassa iskevät yhteen mamut, suvakit ja zambinationalistit. Syntyy draamaa, laulua ja vihapuhetta. Niskavuoren Heta on klassikkojen klassikko, joka pesee lattiat herroilla ja rengeillä. Näytelmän päivitetyn version päärooleissa nähdään Ella Mettänen ja Eero Ojala.

Maaliskuussa järjestettävä kulttuurikeskusten yhteinen Bravo!-festivaali on lasten ja nuorten esittävän taiteen tapahtuma, joka tuo Helsinkiin lukuisia korkealaatuisia ja kansainvälisiä teatteri-, sirkus- ja tanssiesityksiä sekä osallistavaa teatteria ja työpajoja.