Taidekasvatus


Kanneltalo tarjoaa monipuolista taidekasvatusohjelmistoa eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Kanneltalon taidekasvatusohjelmasta. Perheille, lapsille ja nuorille on lisäksi tarjolla erilaisia vapaa-ajan kursseja, tapahtumia ja esityksiä.


Kanneltalon kouluille suunnatusta ohjelmasta tiedotamme suoraan kulttuurikoordinaattoreille (alakoulut) ja kulttuuriyhteysopettajille (yläkoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset). Alueen päiväkoteihin pidämme yhteyttä sähköpostitse. Jos päiväkotiisi tai kouluusi ei tule meiltä viestejä, ilmoitathan meille yhteystietosi. Ilmoittautuminen tilaisuuksiin aukeaa aina lukukauden alussa. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


Taidekasvatuksesta ja koulukontakteista vastaa kulttuurituottaja Liisa Paatsalo, liisa.paatsalo@hel.fi, p. 040 7522290


Toiveet sisältöjen suhteen ja yhteistyöehdotukset ovat tervetulleita!​​​​​​​Päiväkodeille​​​​​​​

Skidikinot ovat puolen tunnin mittaisia lyhytelokuvahetkiä yli 3-vuotiaille ja niiden tarkoitus on tutustuttaa lapset elokuvien katsomiseen elokuvateatterissa. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta.

​​​​​​​Aamupäiväesitykset ja työpajat päiväkodeille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


5x2-taidekurssit ovat kymmenen tunnin mittaisia kursseja, joissa opetusta annetaan viiden viikon jaksoissa, kaksi tuntia kerrallaan. 5x2-opetus on laadukasta taideopetusta, jossa oppilas pääsee syventymään yhteen taideaineeseen ammattilaisen taideopettajan johdolla, ammattimaisin välinein. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta. ​​​​


Alakoulukino-elokuvasarjat rakentuvat laadukkaista elokuvista ja lyhytelokuvista. Useimpiin Alakoulukinoihin liittyy elokuvan käsittelyn tueksi laadittu oppimateriaali, jonka pohjalta elokuvaa voi käsitellä kotiluokissa. Elokuvat vaihtuvat kausittain. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!

Aamupäiväesitykset ja työpajat alakouluille ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!


Kulttuurikurssit ovat 10-15 tunnin mittaisia teemallisia kokonaisuuksia, joissa taiteen ja kulttuurin kautta tarkastellaan laajasti maailman ja elämän ilmiöitä. Oppilaille tarjotaan kulttuurielämyksiä aidoissa ympäristöissä ja kulttuurin ammattilaisten ohjauksessa. Kurssit voidaan suunnitella koulukohtaisesti esimerkiksi tukemaan ilmiö-jakson teemaa. 

Päiväesitykset ja työpajat ovat maksuttomia, laadukkaita ja ikäryhmälle sopivia kokonaisuuksia; tervetuloa katsomaan ja kokemaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia! Katso lukukauden tarjonta ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Huomioithan tapahtumien ikäkohdennuksen!Vapaa-ajan toiminta

Perheille Kanneltalo tarjoaa tapahtumia ja toimintaa! Tarkemmat tiedot löydät Kanneltalon tapahtumakalenterista! Myös Facebook-sivuilla kerrotaan talon toiminnasta, avaa Kulttuuri Helsinki (Kanneltalo).


Kanneltalon ympäristöaiheiset maksuttomat taideleirit lapsille
 
Ihan sama? 
Luonnosta taidetta: maan värit, muodot ja liikkeet

LEIRI 1 / vk 23 / ma-pe 7.-11.6. klo 10-14  
LEIRI 2 / vk 24 / ma-pe 14.-18.6. klo 10-14

Kanneltalo järjestää kesäkuussa ympäristöaiheiset taideleirit helsinkiläisille lapsille. Leirit järjestetään 12.6. avautuvan Helsinki Biennaalin inspiroimina. Leirillä työskennellään paikallisesti omaan ympäristöön tutustuen, mutta pohditaan samalla, miten oma ympäristö ja oma tekeminen liittyvät ja vaikuttavat kaikkeen muuhun ympärillä olevaan. Elämme samassa kaupungissa, saman meren äärellä, yhteisellä maapallolla. Leiriohjelma sisältää mahdollisesti myös retken Vallisaareen.  
 
Kurssilla maalataan ja piirretään kuvataiteilija Sade Hiidenkaren ohjauksessa ja liike- ja tanssiosuudesta vastaa tanssija-koreografi Jenni Koistinen. 
 
Taideleirit ovat maksuttomia, mutta edellyttävät sitoutumista koko viikon työskentelyyn. Kanneltalon taideleirit järjestetään yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseuran kanssa.
 
Opetuspaikka: Kanneltalo, os. Klaneettitie 5, 00420 Helsinki 
Ikä: 7–10-vuotiaat 

Ilmoittautumiset: 17.5. mennessä liisa.paatsalo@hel.fi 
HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä tulee kertoa, kummalle leirille haetaan paikkaa. 

Osallistujat arvotaan viikolla 20, jolloin tieto ja tarkempi leiri-info lähetetään valituille. 
Molemmilla taideleireillä enimmäisoppilasmäärä on 8. 
 
Lisätiedot taideleireistä: Kanneltalon kulttuurituottaja liisa.paatsalo@hel.fi, 040 7522 290 

Lisätiedot Helsinki Biennaalista: https://www.hamhelsinki.fi/helsinki-biennaali/ 


PERUTTU | Kuvisseikkailu

Kurssi on peruttu koronavirustilanteesta johtuen. Pahoittelemme kurssin peruuntumisesta aiheutuvaa haittaa!

to 4.3. klo 10–13 

to 11.3. klo 10–13 

to 18.3. klo 10–13 

to 25.3. klo 10–13 

Koko perheen yhteisellä kuvataideseikkailulla lapset maalaavat, muovailevat ja rakentelevat yhdessä vanhempiensa kanssa.  

Kurssi pidetään torstaisin 4.–25.3.2021 (4krt) klo 10–13 Kannelmäen nuorisotalolla, Klaneettitie 5. Sisään pääsee ovikelloa soittamalla.  


Kevään kuvisseikkailujen aiheena on lumottu metsä. Tapaamiset ovat rentoja ja työskentely tapahtuu lasten tahtiin. Lasten suositusikä on 3– 6-v. Kuvisseikkailuun voi osallistua yhdelle tai useammalle kerralle. Kurssille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mukaan mahtuu n. 12 osallistujaa. Kurssi on maksuton. Sen järjestävät Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu ja Kanneltalo. 
  

Opettajana toimii Liisa Ikävalko, tiedustelut p. 045 12435.  

4.3. Lohikäärmepaja 

Muovailemme savesta villejä ja vallattomia lohikäärmeitä. 


11.3. Lumottu päivä 

Teemme rehevän maalauksen lumotusta metsästä. Siellä on jännittäviä ja ennennäkemättömiä kasveja sekä mielenkiintoisia eläimiä.  


18.3. Kettuperheen koti 

Kettuperheellä on oma viihtyisä koti lumotun metsä keskellä. Siellä voi olla vaikka pehmeitä vuoteita, uima-allas pihalla, pipareita purkissa... Rakennamme kierrätysmateriaaleista kettujen ikioman lempipaikan.


25.3. Mullassa rapisee 


Lumotussa metsässä on maan alla varsinainen suurkaupunki! Siellä on käytäviä ja onkaloita, joissa asuu hauskaa väkeä. Piirrämme herkullisia yksityiskohtia maanalaisesta maailmasta. Lasten lauantait sekä muut Kanneltalon lapsille, nuorille ja perheille suunnatut tapahtumat tarjoavat ohjelmaa koko perheelle.


Kanneltalon ohjelmistossa on lisäksi runsaasti edullisia, laadukkaita ja eri ikäryhmille sopivia esityksiä; tervetuloa katsomaan esimerkiksi musiikkia, sirkusta, teatteria tai tanssia. Poimi ohjelmasta mieluisimmat!

operaatio pulssi

Oletko 12-18-vuotias, Malminkartanossa, Kannelmäessä tai Haagassa asuva nuori? Operaatio Pulssi! on sinua varten. Pääset kokeilemaan erilaisia harrastuksia. LUE LISÄÄ http://lansipulssi.munstadi.fi/