Maksuttomat maanantait

Viikko käyntiin Kanneltalossa

Maksuttomat maanantait on sarja Kanneltalon maanantai-iltojen ilmaistapahtumia. Tapahtumien joukkoon mahtuu keikkoja, kirjailijavierailuja, elokuvia ja yhteislauluiltoja. Nimensä mukaisesti, kaikille avoimiin Maksuttomat maanantait -tapahtumiin ei ole pääsymaksua. Tutustu tapahtumiin alempaa ja käynnistä viikkosi kulttuurilla Kanneltalossa!


Juurilla

Maanantai-illan suosikkiklubin sykkivää ydintä ovat jazz, blues, country, folk, rhytm and blues, bluegrass ja americana-roots-musiikki. Juurilla-klubia isännöivät Juki Välipakka ja The Rooty Toot Toot Band: Juki Välipakka (laulu & kitara), Lasse Sirkko (basso), Tommi Lievemaa (kitara), Olli Haavisto (pedal steel guitar), Sirpa Suomalainen (saksofoni) ja Kepa Kettunen (rummut).

Juurilla-klubien vierailevina solisteina vuosien varrella kuultujen artiestien joukkoon mahtuvat mm. Erin, Jiri Nikkinen, Jussu Pöyhönen, Knucklebone Oscar, Susanna Haavisto, Jo' Buddy, Nono Söderberg, Jonna Geagea, Matti Esko ja Sonja Lumme. Syksyllä 2020 järjestettiin Juurilla 10-vuotisjuhlakonsertti Sitratorilla, jossa vieraina olivat Jukka Gustavson ja Pepe Ahlqvist.


Kino Kuutamo

Aikaisemmin Klassikkoelokuvaksi nimetty elokuvasarja ristittiin 2019 Kino Kuutamoksi maanantain eli kuunpäivän mukaan. Kino Kuutamo kutsuu häikäistymään pimeään saliin ja heittäytymään kuutamolle! 

Kino Kuutamon elokuvat keskittyvät kausittain yhden teeman ympärille. Aiempien kausien teemoja ovat olleet kirjafilmatisoinnit, palkitut suomalaiselokuvat, voimakkaat naishahmot sekä seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus.

Elokuvanäytökset järjestetään yhdessä Helsingin työväenopiston kanssa ja elokuvat alustaa luennolla FT Harri Kilpi klo 17. Luennon jälkeen pidetään tauko ja elokuva alkaa klo 18. Näytöksiin voi tulla katsomaan myös pelkän elokuvan. 


Kirjailijavieraat

Maksuttomien maanantaiden kirjailijavierailut järjestetään yhdessä Kannelmäen kirjaston ja Helsingin työväenopiston kanssa. Vieraina kertomassa ja keskustelemassa teoksistaan ovat olleet mm. Pajtim Statovci, Johanna Venho ja Saara Turunen.


Nyt lauletaan!

Mikään ei ole niin mukavaa kuin laulaminen – paitsi tietenkin yhdessä laulaminen! Kanneltalon kahvilan yhteislauluilloissa on tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä. Laulattajana toimii Mari Kätkä ja laulut on tarkkaan valittu Kultaisen laulukirjan ikivihreiden suosikkien joukosta.

Mari Kätkän kuva: Eleonoora Mikkola.