Näin järjestät tapahtuman Kanneltalossa

Vuokraa teatteri- ja konserttisali

Kanneltalon teatteri- ja konserttisalin kapasiteetti on 227. Lisäksi salissa on 4 pyörätuolipaikkaa ja 4 avustajan paikkaa. Näyttämön koko on 14 m x 7 m. Salissa on erinomainen akustiikka ja ammattiproduktioiden vaatimukset täyttävä ääni- ja valotekniikka. Kanneltalon tekninen henkilökunta on tapahtuman käytettävissä tarpeen mukaan.

Tilamme ovat hyvin suosittuja ja haluttuja. Valitsemme tuotannot tuleville esityskausille vähintään puoli vuotta aiemmin. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin.

Hinnasto

 • Kulttuuri- ja taidetilaisuudet, tuntihinta 100 €. 
 • Harjoitus- ja rakentamiskäyttö, tuntihinta 40 €. 
 • Flyygeli Steinway & Sons (sisältää virityksen) 150 €/kerta.
 • Juhla- ja kokouskäyttö, tuntihinta 120 €. 
 • Muu käyttö, tuntihinta 150 €. 
 • Talon toimintaan oleellisesti kuuluvasta, pysyvästä toiminnasta, voidaan harkinnan mukaan myöntää vuokrasta alennusta 10–30 %.
 • Ammatillisille lasten ja nuorten kulttuuritilaisuuksille voidaan antaa salin vuokrasta erikseen sovittava alennus, enintään 50 %. 

Hintoihin sisältyy alv 24 %. Hinnat ovat voimassa 2023. Oikeudet muutoksiin pidätetään.
​​​​​​​

Tiedustelut Kanneltalon kulttuurituottajalle.

Tapahtuman myyntiinpanoa varten tarvitaan lipunmyyntisopimus. Lataa sopimus, tutustu sopimusehtoihin ja toimita täytetty sopimus sähköpostitse osoitteeseen kanneltalo.info@hel.fi 


Järjestä tapahtuma yhteistuotantona

Yhteistuotannossa jaetaan lipputuloja esimerkiksi 70 % yhteistyökumppanille, 30 % Kanneltalolle. Yhteistuotannossa on huomioitava, että

1)    yhteistyökumppani on tapahtuman pääjärjestäjä
2)    yhteistyökumppani ja Kanneltalo sopivat lippujen hinnat yhdessä
3)    yhteistyökumppani solmii lipunmyyntisopimuksen Kanneltalon kautta Lippu.fi:n kanssa
4)    Lippu.fi tilittää tapahtuman lipputulot yhteistyösopimuksen mukaisesti
5)    yhteistyökumppani maksaa lipputuloista arvolisäveron 10 % oman alv -velvollisuutensa ja lain mukaan

Yhteistuotannon lipunmyynti

Kanneltalon liput myydään Lippu.fi:n kautta. Yhteistyökumppanilla ei ole oikeutta käyttää muuta valtakunnallista lipunmyyntijärjestelmää, kumppani voi kuitenkin itse myydä osan tapahtuman lipuista. 

Mikäli yhteistyökumppanina on yksityishenkilö, tapahtumasta tilitettävät varat voidaan tilittää vain palkkiopalveluiden kautta. Eli yksityishenkilöllä on oltava voimassa oleva sopimus jonkin palkkiopalvelun kanssa.

Mikäli yhteistyökumppanina on yksityisen elinkeinonharjoittaja tai yritys, sen on oltava rekisteröitynä ennakonperintärekisteriin ja rekisterimerkinnän on oltava voimassa.

Tapahtuman myyntiinpanoa varten tarvitaan lipunmyyntisopimus. Lataa sopimus, tutustu sopimusehtoihin ja toimita täytetty sopimus sähköpostitse osoitteeseen kanneltalo.info@hel.fi 

Tekijänoikeudet

Yhteistyökumppani vastaa kaikista tapahtumaan liittyvien oikeuksien hankkimisesta ja niihin liittyvistä mahdollisista tekijänoikeuskorvauksista. 

Tekniset tiedot

Ilmoita tapahtumassa tarvittava tekniikka ja muut mahdolliset tekniset tiedot 6 viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse mirkka.saari (at) hel.fi

Tarvittaessa tapahtumasta pidetään tuotantopalaveri, jossa suunnitellaan tapahtuman teknisten tarpeiden ja harjoitusten mukaiset tarkemmat aikataulut.

Lisätietoja tekniseltä henkilökunnalta:
Tuotannonsuunnittelija ja valaistusmestari Mirkka Saari, 040 507 0084
Äänimestari Mauri Marin, 040 334 1081
Näyttämömestari Pekka Saukkonen, 050 546 8756

Kulttuurikaveritoiminnan liput

Kanneltalon lipuista voidaan varata enintään 10 lippua / tapahtuma kulttuurikaveritoimintaan. Liput ovat alennushintaisia.  Varaus toteutuu, mikäli varaushetkellä lippuja on vielä myytävänä. Kulttuurikaverin asiakas/asiakkaat maksaa/maksavat lipustaan 5 euroa. Itse kulttuurikaverille pääsylippu on maksuton. Kanneltalo ei korvaa tapahtumajärjestäjille saamatta jääneitä pääsylipputuloja, vaan kulttuurikaveritoiminnan hyväksyminen on Helsingin kaupungin asettama sopimusehto.

Kulttuurikaveritoiminta on kehitetty avuksi kaikille, joilla kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa. Kulttuurikaveri tulee seuraksi, varaa liput ja avustaa tai opastaa tarvittaessa tapahtumaan. Lue lisää

Naulakko- ja kahvilapalvelut

Kanneltalossa on maksuton vartioitu naulakko. Vahtimestareiden palvelevat numerossa (09) 3103 2416. Kanneltalon kahvila hoitaa tarjoilut ennen tapahtumaa ja väliajalla. 


Avoin ohjelmistohaku ja residenssi

​​​​​​​


Haemme ohjelmistoomme ehdotuksia esittävien taiteiden, erityisesti teatterin ja sirkuksen, kantaesityksistä, ensi-illoista, vierailuista, tapahtumista ja tapahtumasarjoista. Haku on jatkuva. Yhteydenotot käsitellään saapumisjärjestyksessä ja ohjelmistoon valikoituvien ehdotusten tuotantotavat neuvotellaan tapauskohtaisesti. 

Uusilla tuotannoilla on mahdollisuus saada Kanneltalosta residenssi ohjelmistoon valitun produktion harjoituksia varten. Residenssitilana on teatteri- ja konserttisali. Residenssijaksot painottuvat kesäaikaan ja vuodenvaihteen tienoille ja ne toteutetaan ilman Kanneltalon teknistä henkilökuntaa. Mahdollisuuksien mukaan harjoituksia voi olla myös muissa Kanneltalon tiloissa.
​​​​​​​
Vapaamuotoiset hakemukset ja tiedustelut Kanneltalon kulttuurituottajalle.Viestinnän ja markkinoinnin ohje tapahtuman, tilaisuuden tai näyttelyn järjestäjälle

Lataa ohje PDF-muodossa tästä

Kulttuurikeskusten viestinnästä ja markkinoinnista vastaa erillinen markkinointitiimi. Jotta tapahtumat saavat parhaan mahdollisen näkyvyyden, tarvitsemme tapahtumajärjestäjiltä laadukkaat materiaalit viestintää ja markkinointia varten.

Ilmoita alla pyydetyt tiedot talon kulttuurituottajalle sovitussa aikataulussa. Julkaisemme tiedot muun muassa verkkosivuillamme ja markkinointikanavissamme.

Käytämme tekstejä, kuvia ja videomateriaalia tapahtuman viestinnässä ja markkinoinnissa. Muokkaamme kuvia ja editoimme videoita tarpeen mukaan. Kuvien toimittaja vastaa kuvien ja videoiden oikeuksista. Muista mainita kuvalähde, mikäli se on tiedossasi.

Tapahtuman, tilaisuuden tai näyttelyn tiedot: tekstit, kuvat ja videot

 1. Tapahtuman nimi (lyhyet nimet toimivat paremmin mainonnassa)
 2. Esiintyvän ryhmän/taiteilijan nimi
 3. Tapahtuman päivämäärä(t) ja kellonaika/-ajat
 4. Tapahtuman kesto ja onko tapahtumassa väliaika
 5. Maksuttomuus/lippujen hinnat
 6. Tapahtuman päägenre (esim. elokuva, tanssi, musiikki, teatteri)
 7. Genren tarkennus (esim. nykytanssi, akustinen kitaramusiikki, lastentapahtuma)
 8. Lyhyt kuvaus tapahtumasta
  • Mitä tapahtuma pitää sisällään, miksi se on kiinnostava?
 9. Pitempi kuvaus tapahtumasta
  • Kerro tarkemmin tapahtuman sisällöstä ja siinä esiintyvät henkilöt.
 10. Tapahtuman kuvat
  • Toimita meille hyvälaatuisia, riittävän suuria (koko vähintään 10 Mb) ja korkearesoluutioisia (resoluutio vähintään 300 dpi) kuvatiedostoja (jpg-, png- tai tiff-muodossa). Tarvitsemme sekä vaaka että pystykuvia. Hyvä tapahtuman markkinointikuva on sellainen, jota voisi käyttää vaikkapa aikakauslehden kannessa. Jos käytössäsi on julistekuva tai kuvakollaasi, lähetä vain niissä käytetyt alkuperäiset kuvat. Kuvissa ei saa olla logoja tai tekstiä. Huom! Kuvien toimittaja vastaa kuvien ja videoiden oikeuksista. Muista mainita kuvalähde. Käytämme tekstejä, kuvia ja videomateriaalia tapahtuman viestinnässä ja markkinoinnissa sekä muokkaamme kuvia ja editoimme videoita käyttötarkoituksen mukaan. Mainonnassa ei lähtökohtaisesti mainita kuvaajan nimeä.
 11. Videot. (vapaaehtoinen)
  • Lähettäkää meille myös videomateriaalia esityksestä tai artisteista. Jos video on esim. Youtubessa, liitä mukaan myös kirjallinen lupa käyttää ja muokata materiaalia. Tarvitsemme myös lyhyitä puhelimella kuvattuja videopätkiä, joissa artisti tervehtii yleisöä ja kertoo lyhyesti tapahtumasta.
 12. Esiintyjäryhmän somekanavien tiedot/osoitteet:
  • Facebook, Instagram, TikTok, Youtube
 13. FB-tapahtumat
  • Luomme kaikista tapahtumista FB-tapahtumat ja kutsumme tapahtumanjärjestäjän rinnakkaisjärjestäjäksi. Jos aiotte tehdä FB-tapahtuman itse, ilmoitattehan siitä kulttuurikeskuksen tuottajalle.
 14. Järjestämme arvontoja sosiaalisessa mediassa.
  • Onko teillä mahdollisuutta antaa palkintoja arvontaa varten? Palkinto voi olla esimerkiksi esiintyjän tai yhtyeen levyjä ja t-paitoja.
 15. Tägää meidät somessa @kulttuuristadi, jaamme artistien julkaisuja kanavalla mahdollisuuksien mukaan.
 16. Jos tapahtuma sisältää asiakkaita mahdollisesti järkyttäviä sisältöjä, kuten sodan, väkivallan, kuoleman tai muun vastaavan kuvausta, lisätkää tapahtuman tietoihin sisällön kuvaus esimerkiksi näin: Tapahtuma sisältää sodan ja väkivallan kuvausta.
 17. Yhteystiedot lisätietoja varten.