Kaarelassa tapahtuu

Taide ei kuulu vain keskustaan

Helsingin kulttuurikeskuksen käynnistämä Helsingin malli on uudenlainen, alueellisen ja osallistavan kulttuurityön toimintamalli, joka tuo keskustassa toimivat kulttuurilaitokset lähiöihin – myös Kannelmäen ja Kaarelan alueelle. Taiteen ammattilaiset ohjaavat vuosina 2016–2018 Kaarelassa taideprojekteja, joissa alueen asukkaat ovat sekä taiteen tekijöitä että sen vastaanottajia. 

Alueen yhteistyökumppaneiksi kolmivuotiseen projektiin on valittu Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on -taideprojekti (MNO), Helsingin taiteilijaseura sekä Baltic Circle -festivaalin Carnaval-projekti.

Tulevia tapahtumia

Kaikki tapahtumat ja työpajat ovat osallistujille maksuttomia. Et tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja, utelias ja ilonen mieli riittää.

Ostari tarinoi
Kuvataiteilija Nella Keskisarjan vetämässä projektissa kerätään kolmen vuoden aikana asukkaiden muistomateriaalia Kannelmäen Ostarista. Kannelmäkeläiset ja kaikki ostaria muistavat voivat kerätä muistoja. Muistojen ei anneta kuolla Ostarin mukana vaan Ostari jatkaa elämää ihmisten mielissä uusissa ulottuvuuksissa. Ostarin purku kestää noin kolme vuotta, jonka aikana kerätään muistoja ja tehdään niistä pieniä sekä isompia näyttelyitä. 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: nella.keskisarja@gmail.com


Sari Palmgrenin uusi tanssiteos 
Vuoden 2017 aikana MNO toteuttaa koreografi Sari Palmgrenin uuden tanssiteoksen. Teoksen esitykset ajoittuvat elokuun loppuun, harjoituksia pidetään keväällä. Esitys on Kannelmäestä Malminkartanolle kiertävä teos. Matkan aikana vieraillaan luontokohteissa, yksityisissä puutarhoissa ja rakennuksissa sekä kuullaan niihin kätkeytyneitä tarinoita ja salaisuuksia. Esityksen lähtöpaikka on SItratori ja se päättyy Malminkartanon yleiseen puutarhaan. Teokseen voi osallistua kertomalla oman puutarhaan liittyvän tarinan tai muiston.
Esitykset: ensi-ilta 24.8., muut esitykset 26.8., 27.8., 29.8., 30.8. ja 31.8. klo 19
Paikka: Kannelmäen alueella
Ohjaaja: koreografi Sari Palmgren


Mageet Mosaiikit
Tule mukaan luomaan sokeripalamosaiikkitaideteos yhdessä taiteilijatyöryhmä NAPS:in kanssa Malminkartanossa 24.–26.8. Luoduista teoksista järjestetään opastettu taidereitti Malminkartanon Piikapuistossa, Elojuhlissa 27.8. Ota yhteyttä: taidekeha@gmail.com
Aika: 24.–26.8., opastetettu reitti 27.8.
Paikka: Työpajat ks. hankkeen facebook-sivut, opastettu reitti Malminkartanon Piikapuisto
Lisätiedot: facebook.com/taidekeha


Piirustushiili-työpaja
Tule mukaan valmistamaan nuotiossa pajunoksista piirustushiiliä. Työpaja on osa Urbaaniluonnon Sadonkorjuujuhlia la 16.9. klo 10–20.

Aika: la 16.9. klo 15.30–18.30
Paikka: Antinniitty, Urbaaniluonnon Sadonkorjuujuhla
Ilmoittautumiset:  
taidekeha@gmail.com
Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan ajoissa.


Taidekehä-näyttely

Tule kuulemaan lisää Taidekehän toiminnasta ja kertomaan mitä Sinä haluaisit nähdä ja kokea Kaarelan alueella vuonna 2018.
Aika: 13.–29.9., avajaiset 13.9. klo 17–19 – Tervetuloa!
Paikka: Kannelmäen kirjaston monitoimitila
Lisätiedot:
taidekeha@gmail.com
helsingintaiteilijaseura.fi/helsinki-hanke
www.instagram.com/taidekeha
facebook.com/taidekeha


Sadonkorjuujuhlat ja Mamuska Helsinki goes wild
Syyskuussa Antinniityllä järjestetään Urbaaniluonto-projektin päätökseksi tunnelmallinen sadonkorjuujuhla, jota toteuttamassa ovat myös Kannelmäen peruskoulu oppilaat. Puutarhalla nähdään oppilaiden toteuttamia esityksiä ja kuvataidetta, nautitaan lasten kanssa valmistetusta ruuasta sekä järjestetään kaikille avoimia työpajoja. Illalla osana sadonkorjuujuhlaa järjestetään Mamuska Helsinki, rento, viihtyisä ja yllätyksellinen esitystaideilta, joka antaa tilan villeille ideoille, lyhyille mestariteoksille sekä taiteellisille tutkimusretkille. Mamuskaan haetaan maksimissaan 10  minuutin mittaisia esityksiä avoimella haulla. Elokuun Mamuska jalkautuu Antinniityn puutarhalle ja esityksiä seurataan puutarhalla elävän tulen äärellä: esitysillan yhteydessä järjestetään Helsingin taiteilijaseuran piirrustustyöpaja, jossa pajunoksia poltetaan nuotiolla piirustushiileksi.
Aika: 16.9.2017
Paikka: Antinniityn puutarha (Antinniitynpolku)
Ilmoittautuminen: avoimet hakemukset 1.5. alkaen osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi