Kaarelassa tapahtuu: Helsingin malli

Taide ei kuulu vain keskustaan, vaan luovan tekemisen ja taiteen kokemisen tulee olla mahdollista myös lähellä ihmisten arkea. Helsingin malli on uudenlainen, alueellisen ja osallistavan kulttuurityön toimintamalli, joka tuo keskustassa toimivat kulttuurilaitokset lähiöihin – myös Kannelmäen, Malminkartanon ja Kaarelan alueelle. Taiteen ammattilaiset ohjaavat Kaarelassa taideprojekteja, joissa alueen asukkaat ovat sekä taiteen tekijöitä että sen vastaanottajia. 

​​​​​​​Helsingin mallin avulla tasapainotetaan ja monipuolistetaan kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa, vahvistetaan kaupunginosien yhteisöllisyyttä ja myönteistä profiloitumista sekä asukkaiden kulttuurista osallisuutta.


Uudet toimijat 2019–2021

Tammikuussa 2019  alkoi Helsingin mallin uusi kolmivuotiskausi. Kannelmäen ja Kaarelan alueella  aloittavat toimintansa  Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistys ry (FiBO) ja Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiö.


Suomen Kansallisteatteri

Kolmivuotisen hankkeen tavoitteena on vahvistaa teatterin keinoin alueen asukkaiden yhteenkuuluvuutta, kasvattaa alueellista itsetuntoa ja rohkaista asukkaita aktiivisiksi osallistujiksi oman asuinalueensa ajankohtaisissa kysymyksissä. Hankkeen aikana toteutetaan erilaisia taidekonsepteja, kuten Naapuripöytä, Hetki aikaa ja Ihme arki, joissa asukkailla on mahdollisuus tutustua toisiinsa ja osallistua taidetekoon yhdessä ammattilaisten kanssa. Lisäksi toteutetaan muita soveltavan teatterin muotoja, mm. forumteatteria ja tarinateatteria sekä kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa esityksiä alueelta nousevista teemoista.

Yhteyshenkilö:
Suomen Kansallisteatteri
pirjo.virtanen@kansallisteatteri.fi

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)

Kaikilla on oikeus kokea upeita musiikkielämyksiä kuulijoina tai tekijöinä. Kaarela on historiallisesti merkittävä alue Helsingissä, ja vanhoille juurille on hyvä rakentaa elävää kulttuuria tämän päivän asukkaiden kera ja heitä varten. 

Koko tarjonnan löydät orkesterin nettisivuilta.

Yhteyshenkilö:
Laura Kajander  
040 821 0651
laura.kajander@fibo.fi