15.08.2017 12.35

Malminkartanonhuipun portaat maalataan uudelleen värikkäiksi


Helsingin taiteilijaseuran Taidekehä-hankkeen ja Malminkartanon asukkaiden yhdessä ideoima ja toteuttama taideteos, jossa Malminkartanonhuipun portaat maalattiin värikkääksi, tuhottiin viime viikon lopulla valkoisella maalilla. Nyt yhteisötaideteos maalataan takaisin alkuperäiseen asuunsa. Maalaustalkoot pidetään keskiviikkona 16.8.2017 klo 9–13. Asukkaat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi maalaamaan ja luomaan yhteisötaideteosta.

Kuvataiteilija Maj-Britt Huovilan ideoima yhteisötaideteos on tuotettu osana Helsingin Taiteilijaseuran Taidekehä-hanketta ja maalaukseen on haettu sekä myönnetty Helsingin kaupungin Rakennusviraston lupa. Portaiden maalausta on ideoitu jo alkukeväällä järjestetyssä kaikille avoimessa Millainen Maltsu? -tilaisuudessa. Maj-Britt Huovilan ideoiman teoksen värikartan suunnittelivat malminkartanolaiset itse 21.6. pidetyssä työpajassa Malminkartanon kirjastossa. Asukkaat valitsivat teokseen värejä, jotka edustavat heitä ja Malminkartanon aluetta. Tämän värikartan pohjalta yhteisötaideteos maalattiin portaisiin 8.8.

Alkuperäisen yhteisötaideteoksen maalaukseen osallistui noin 60 alueen asukasta. Projektin tarkoituksena on ollut vahvistaa alueellista yhteisöllisyyttä ja myönteistä profiloitumista, sekä asukkaiden kulttuurista osallisuutta. Projekti on osa Helsingin Taiteilijaseuran Taidekehä-hanketta, joka on saanut yksi Helsingin mallin mukaista rahoitusta.

Osallistuminen projektiin on ilmaista ja avoin kaikille halukkaille. Lopullinen taideteos sekä työpajat dokumentoidaan ja esitellään osana Taidekehä-näyttelyä syyskuussa Kannelmäen kirjaston monitoimitilassa. Projektin sponsorina toimii Teknos.

Raitataideteos: Jättärin portaat

Teoksen toteutus: 16.08.2017 klo 9–13
Kuvataiteilija: Maj-Britt Huovilan ohjaamana
SATEEN SATTUESSA TEOKSEN MAALAAMINEN SIIRTYY TORSTAILLE 17.8.2017 KLO 9–13.

Lisätiedot
Tuottaja Anna Puhakka, taidekeha@gmail.com
Taidekehän Facebook-sivut