11.08.2017 14.41

Aidatut unelmat: elokuinen kävelymatka johdattaa muistoihin ja unelmiin

Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistossa nähtävä esitys tarjoaa kokemuksellisen matkan, joka päättyy yhteisölliseen juhlaan Malminkartanon hedelmätarhassa. Jokaisen esityksen jälkeen on myös mahdollista nauttia tunnelmallinen kasvisruokaillallinen hedelmätarhalla. Teoksen ensi-ilta on torstaina 24.8.

Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva ulkoilmateos koostuu kolmesta kokemuksellisesta reitistä ja eri ihmisten puutarhatarinoista ja muistoista. Lähietäisyydeltä intiimiltä kuulostava ja näyttävä esitys on kuitenkin suuren mittaluokan projekti.
Esityksen tekemiseen osallistuu lähes 100 esiintyjää, heistä suurin osa vapaaehtoisia. Ensimmäiset esiintyjät valittiin tammikuussa pidetyssä koetanssissa, ja sittemmin mukaan on liittynyt muun muassa kaksi kuoroa ja Ihanat-ryhmä Käpylän peruskoulusta.

Aidatut unelmat tarjoaa ainutlaatuisen lähestymiskulman Kaarelan alueen julkisiin tiloihin. Kävellen koettava esitys alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta ja päätyy monien muistojen ja kertomusten jälkeen Malminkartanon omenatarhalle.

Illallinen elokuisella omenatarhalla

Esityksen jälkeen on mahdollista nauttia maukas ja tunnelmallinen kasvisruokaillallinen Malminkartanon omenapuulehdossa, yhteisöllisesti elokuun iltahämärässä. Katoksen alle katettava illallinen koostuu noin viidestä ruokalajista ja niille valituista alkoholittomista ruokajuomista.

Illallisen tarjoaa Labby catering, joka on kokannut kausi- ja lähiruokaa vuosia ennen kuin siitä tuli trendi. Puutarhureista kokeiksi muuntautuvat tekijät tuntevat raaka-aineensa siemenestä lautaselle ja hyödyntävät mielikuvituksellisesti kasvien kaikki osat. Elokuussa, satokauden ollessa huipussaan, tätä hyödynnettävää on ruhtinaallisesti tarjolla.

Voita liput kahdelle esityksen ensi-iltaan!
Kannelmäessä ja Kaarelan alueella kulkevan kannattaa pitää kameraa käden ulottuvilla elokuussa, koska esityksen yhteydessä on valokuvakilpailu käynnissä sosiaalisessa mediassa. Bongaa Aidatut unelmat -teoksen harjoitukset ja voita liput kahdelle Aidatut unelmat –teoksen ensi-iltaan Helsingin Juhlaviikoilla to 24.8.

Osallistuminen kisaan on helppoa: bongaa harjoitukset, ota kuva ja jaa se Facebookissa ja/tai Instagramissa tunnuksella #aidatutunelmat. Teosta harjoitellaan päivittäin ulkona eri puolilla Kannelmäkeä ja Kaarelaa. Kilpailuaika on 1.–16.8. Kilpailua on mukana tukemassa Kotipuutarha-lehti, jonka toimitus valitsee kisaan osallistuneiden joukosta kaksi suosikkiaan to 17.8. Voittajille ilmoitetaan pe 18.8. Facebookissa tai Instagramissa. Palkintona on 2 x 2 vapaalippua ensi-iltaan. Voittajakuvat julkaistaan Kotipuutarhan Facebook-sivuilla Kotipuutarha. Lehti myös puffaa kilpailua verkkosivuillaan.

Aidatut unelmat on osa Kaapelitehtaalla sijaitsevan Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Kaarelassa toimivaa yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Vuodesta 2012 alkaen toiminutta hanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus. Aidatut unelmat on myös Kanneltalon 25-vuotisjuhlaesitys.

To plant a garden is to believe in tomorrow.
– Audrey Hepburn

Aidatut unelmat
To 24.8. 19.00 Ensi-ilta
La 26.8. 19.00
Su 27.8. 19.00
Ti 29.8. 19.00
Ke 30.8. 19.00
To 31.8. 19.00 Loppuunmyyty
Esitys alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta (Klaneettitie 5).
Liput: 25/20/15 € (sis. käsittelykulut)
Lippu + illallinen: 49,50/45/39,50 € (sis. käsittelykulut)
www.ticketmaster.fi

HUOM! Teos koetaan kävellen, paikoitellen haastavassa maastossa. Varustaudu siis säänmukaisilla vaatteilla ja hyvillä kävelykengillä. Esityksen kesto on yli 2 h. Sateen sattuessa, pyydämme, että jätät sateenvarjon kotiin.
Katsojia kehotetaan tulemaan paikalle puoli tuntia ennen esityksen alkua!

Koreografi: Sari Palmgren
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio & Esa Mattila
Musiikki: Mikko Perkola, Tuomas Norvio & Esa Mattila
Pukusuunnittelu: Riitta Röpelinen
Valosuunnittelu: Ina Niemelä
Esiintyjät: Vera Nevanlinna, Pekka Louhio, Marjukka Savolainen & lähes 80 vapaaehtoista esiintyjää
Projektituottaja: Terhi Pursiainen
Kuva: Uupi Tirronen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sari Palmgren, Kanneltalo
Yhteistyössä: Helsingin juhlaviikot